Джефф Безос опублікував відео зсередини капсули New Shepard та анонсував нові космічні польоти Blue Origin

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Найбагатша людина світу Джефф Безос 20 липня здійснив успішний політ у космос на кораблі власної компанії Blue Orіgin. Після цього мільярдер опублікував відео зсередини капсули New Shepard та заявив, що Blue Origin у 2021 році здійснить ще два пілотовані польоти.

Про це бізнесмен розповів під час пресконференції.

На відео видно, що відбувалося у капсулі New Shepard, коли вона досягла космосу, перетнувши лінію Кармана.

У невагомості екіпаж перебував декілька хвилин, після чого всі пристебнулись, оскільки капсула почала посадку. За цей час вони встигли передати привіт мамі, покидати мʼячики для пін-понгу та спіймати їжу.

Крім Безоса, на New Shepard в космос злітали його брат та керівник акціонерного капіталу Марк Безос, а також 82-річна пілотеса Воллі Фанк та 18-річний нідерландець Олівер Деймен. Капсула з чотирма людьми піднялась на висоту 107 кілометрів над Землею.

  • 11 липня британський мільярдер Річард Бренсон здійснив успішний політ до космічної межі. Це був перший туристичний політ на космічному кораблі SpaceShipTwo Unity, який виготовила власна компанія британського мільярдера — Virgin Galactic. Загалом на кораблі було шестеро людей: пілоти Дейв Макай і Майкл Масуччі, астронавти Сіріша Бандла, Колін Беннетт і Бетт Мозес, а також Річард Бренсон.