Засновник Amazon Джефф Безос полетів у космос — це було мрією усього його життя

Автор:
Софія Телішевська
Дата:
Засновник Amazon Джефф Безос полетів у космос — це було мрією усього його життя

Twitter / Blue Origin

У вівторок, 20 липня, о 16:10 мільярдер Джеф Безос полетів у космос на борту ракетно-капсульної системи New Shepard. Це перший пілотований космічний політ Blue Origin з пасажирами на борту.

Процес польоту транслюють на офіційному каналі Blue Origin.

Американський мільярдер розпочав свій політ тривалістю 11 хвилин з майданчика в Західному Техасі, неподалік Ван Горну. Безос планує пролетіти близько 100 км та фактично сягнути «кордону» космосу.

Вибір дати не випадковий, він припадає на 52-гу річницю місії «Аполлон-11»: день висадки Ніла Армстронга та Базза Олдріна на Місяць.

Крім Безоса, на New Shepard в космос летять його брат та керівник акціонерного капіталу Марк Безос, а також 82-річна пілотеса Воллі Фанк та 18-річний нідерландець Олівер Деймен. Останні двоє стануть найстаршою та наймолодшою людиною, які побували в космосі.

Безос оголосив про рішення відправитися в космос на початку червня. Мільярдер розповів, що це було мрією всього його життя.

  • 11 липня британський мільярдер Річард Бренсон здійснив успішний політ до космічної межі. Це був перший туристичний політ на космічному кораблі SpaceShipTwo Unity, який виготовила власна компанія британського мільярдера — Virgin Galactic. Загалом на кораблі було шестеро людей: пілоти Дейв Макай і Майкл Масуччі, астронавти Сіріша Бандла, Колін Беннетт і Бетт Мозес, а також Річард Бренсон.