РНБО ввела санкції стосовно 9 українців зі списку США

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Рада національної безпеки та оборони України запровадила санкції стосовно девʼяти українців із санкційного списку США.

Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов під час брифінгу 16 липня.

«РНБО ввела санкції відносно 9 українців, які вже перебувають у списку санкцій США», — сказав він.

Зазначимо, назвати прізвища секретар РНБО відмовився, пояснивши, що не має при собі документа зі списком.

Водночас, за словами Данілова, у списку немає Андрія Деркача, Ігоря Коломойського та Олександра Дубинського.

Також секретар РНБО зауважив, що частину з 25 організацій та підприємств, проти яких мали ввести санкції, відправили на два тижні на доопрацювання.

Окремо Данілов уточнив, що наразі санкції США діють щодо 134 громадян України: 4 громадян перебувають під санкціями Держдепу, 130 — Мінфіну США. З останньої групи померли четверо, тож залишилося 126 осіб. Україна раніше ввела санкції щодо 100 з них.

  • 18 червня РНБО України запровадила санкції проти українських бізнесменів Дмитра Фірташа і Павла Фукса, який, за результатами перевірки апарату Ради, причетний до незаконного отримання ліцензій на видобуток корисних копалин в Україні.
  • 6 липня Україна ввела санкції проти 100 українських громадян, які перебувають під санкціями Міністерства фінансів США.
  • 11 січня Міністерство фінансів США запровадило санкції проти семи людей та чотирьох організацій за втручання в американські вибори. Крім нардепа Олександра Дубінського, у список потрапили експрокурор Офісу генпрокурора Костянтин Кулик, екснардеп Олександр Онищенко, політолог Андрій Теліженко, помічники нардепа Андрія Деркача Дмитро Ковальчук і Антон Симоненко, а також медіаменеджер Петро Журавель.