Канада планує з вересня відкрити кордони для вакцинованих туристів

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо повідомив, що країна з вересня може відкрити кордони для повністю вакцинованих туристів у разі ефективного продовження кампанії з вакцинації населення.

Про це пише Reuters.

Він зазначив, що такий перебіг подій можливий, якщо нинішня тенденція з вакцинації та захворюваності збережеться.

Також Трюдо розповів, що тривають перемовини зі США про те, щоб дозволити до середини серпня повністю вакцинованим громадянам і постійним жителям США в’їжджати в Канаду навіть з метою туризму.

«Премʼєр-міністр зазначив, що якщо наша поточна позитивна динаміка показників вакцинації та стану здоровʼя населення збережеться, Канада зможе приймати повністю вакцинованих мандрівників з усіх країн з початку вересня», — зазначили в офісі Трюдо.

У Канаді вже близько 78% людей від 12 років отримали принаймні одну дозу вакцини від коронавірусу. Близько 44% завершили вакцинацію.

  • У травні Управління Канади з питань громадського здоров’я затвердило використання вакцини Pfizer для щеплення дітей віком від 12 до 15 років. Таким чином, Канада стала першою країною, де дітей такого віку дозволили вакцинувати проти COVID-19.