На британському авіаносці HMS Queen Elizabeth спалах коронавірусу

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

На британському авіаносці «Королева Єлизавета» (HMS Queen Elizabeth) зафіксували спалах коронавірусу. Захворіли близько 100 моряків.

Про це повідомляють Daily Mail і BBC.

Прессекретарка міжнародної авіаносної групи, флагманом якої є авіаносець, заявила, що захворювання виявили у невеликої кількості членів екіпажу і ударна група продовжить виконання завдань.

Зараження було зафіксовано і на інших кораблях ударної групи, але воно незначне, як запевняють у командуванні. На борту авіаносця та інших кораблів вжиті заходи щодо помʼякшення наслідків (масковий режим, соцдистанціювання, система відстеження заражень).

Міністр оборони Британії Бен Волес заявив, що екіпажі отримали по дві дози вакцини перед відправленням, і цей спалах під контролем.

За даними журналістів, моряки могли заразитися на Кіпрі в місті Лімасол. Перед спалахом близько 3 700 моряків брали участь у заходах в Лімасолі та відвідували визначні памʼятки.

  • Авіаносець HMS Queen Elizabeth 22 травня залиши військово-морську базу в Портсмуті і очолив 28-тижневий похід міжнародної авіаносної ударної групи. Він повинен подолати 48,1 тисячі км. Зупинки заплановані в Індії, Японії, Сінгапурі та інших країнах.
  • В кінці червня з борту HMS Queen Elizabeth на бойові вильоти піднімалися американські ударні літаки, які бомбили позиції бойовиків «Ісламської держави» на Близькому Сході.