Президент Зеленський знав про відставку Авакова, це було їхнє спільне рішення

Автори:
Оксана Коваленко, Ангеліна Шеремет
Дата:
Президент Зеленський знав про відставку Авакова, це було їхнє спільне рішення

Пресслужба президента України

Президент Володимир Зеленський знав про намір міністра внутрішніх справ Арсена Авакова подати у відставку. Про це «Бабелю» повідомили два джерела у фракції «Слуга народу».

«Звільнення Авакова — це спільне рішення міністра та президента. Президент вважає, що настав час і є достойна заміна», — розповів один із співрозмовників та уточнив, що йдеться про Дениса Монастирського. Останнього Зеленський вже представив «слугам» як кандидата на пост очільника МВС.

Інший співрозмовник «Бабеля» додав, що у президента з Аваковим були домовленості щодо відставки. «Жодних сюрпризів у тому, що з’явилася заява, не було», — сказав він.

Раніше і сам Аваков розповідав «Бабелю» про угоду із Зеленським щодо відставки.

«У цього президента моя заява про відставку буде завжди на столі», — казав він у 2019 році, коли у ЗМІ з’явилася інформація про його звільнення.

  • 13 липня 2021 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков подав до Ради заяву про відставку. Він пробув на цій посаді з 2014 року. Зеленський запропонував фракції «Слуга народу» призначити на цю посаду голову комітету з питань правоохоронної діяльності Дениса Монастирського — той погодився. Рада голосуватиме за звільнення Авакова 15 липня, а за призначення Монастирського — 16-го.
  • Монастирський працював юристом, був членом конкурсної комісії з відбору керівництва Державного бюро розслідувань, а у 2019 році перед президентськими виборами Зеленський представив його як експерта з питань реформування правоохоронної системи.