Російський корабель для спостереження за навчаннями Sea Breeze імітував поломку

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Під час недавніх військових навчань України і сил НАТО Sea Breeze російський патрульний корабель «Павел Державин» імітував поломку, щоб виправдати своє перебування поблизу українських територіальних вод.

Про це повідомляє Держприкордонслужба.

Російські кораблі в цілому пильно стежили за навчаннями і часто вдавалися до погроз і хитрощів. Кораблі Чорноморського флоту і ФСБ нерідко проходили близько від кораблів прикордонників і намагалися впритул супроводжувати тактичні групи НАТО.

Особливе занепокоєння у росіян викликало наближення кораблів НАТО і України до районів газоконденсатних родовищ у Чорному морі. Росіяни неодноразово погрозливо себе вели у переговорах, оголошували райони закритими з неіснуючих причин та вимагали залишити квадрати.

В один з таких моментів «Павел Державин», виправдовуючи своє перебування в точці спостереження біля вод України, використав сигнал «судно без можливості управління». При цьому від допомоги українських прикордонників росіяни відмовилися і зізналися, що отримали розпорядження «згори». Поломки у них не було.

У ДПС зазначають, що викрили всі хитрощі кораблів РФ і ті «залишилися ні з чим».