У Таїланді дозволили змішувати вакцини від Sinovac і AstraZeneca

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Влада Таїланду дозволила медикам змішувати вакцини від коронавірусу різних виробників. Так, препаратом AstraZeneca роблять друге щеплення після вакцини від Sinovac.

Про це повідомляє ВВС.

Таким чином медики планують посилити противірусний захист населення. Таїланд став першою державою, яка публічно дозволила змішувати вакцини, вироблені на Заході і в Китаї.

Рішення ухвалили після того, коли багато медиків почали повторно інфікуватися коронавірусом після повної вакцинації.

Так, за даними міністерства країни, за останні три місяці 618 медичних працівників з 677 348 лікарів та медсестер Таїланду, які отримали дві дози від Sinovac, заразилися COVID-19 повторно.

  • На початку червня Національний дорадчий комітет Канади з імунізації порадив жителям країни за необхідності «змішувати» вакцини при першому і другому щепленні. Ідеться про поєднання вакцин AstraZeneca-Oxford, Pfizer-BioNTech або Moderna. Жителі країни, які зробили перше щеплення вакциною AstraZeneca, зможуть отримати друге препаратами Pfizer і Moderna без застережень негативного впливу на здоровʼя, оскільки для виготовлення обох вакцин використовують подібну технологію мРНК.