Політ мільярдера Бренсона у космос: онлайн-трансляція

Автор:
Софія Телішевська
Дата:
Політ мільярдера Бренсона у космос: онлайн-трансляція

JOHANNES EISELE / Contributor / Getty Images

Річард Бренсон у неділю, 11 липня, о 17:30 за київським часом полетить у космос. Це буде перший туристичний політ на ракеті SpaceShipTwo Unity, яку виготовила власна компанія британського мільярдера — Virgin Galactic.

«Бабель» вестиме відеотрансляцію польоту.

Також за подією можна буде слідкувати на YouTube-каналі Virgin Galactic.

Про політ Бренсона в космос стало відомо 2 липня. Отже, найбагатша людина світу Джефф Безос не буде першим туристом у космосі, оскільки британець полетить туди на девʼять днів раніше за засновника компанії Amazon.

Загалом на кораблі буде шестеро людей: пілоти Дейв Макай і Майкл Масуччі, астронавти Сіріша Бандла, Колін Беннетт і Бетт Мозес, а також Річард Бренсон.

Головна астронавт-інструктор компанії Virgin Бетт Мозес спостерігатиме за виконанням завдань випробувального польоту. Вона була першою жінкою, яка здійснила космічний політ на комерційному космічному кораблі VSS Unity VF-01 22 лютого 2019 року.

Безос оголосив про рішення відправитися в космос на початку червня. Мільярдер розповів, що це було мрією всього його життя. Він вирушить у суборбітальний політ на створеному його компанією Blue Origin кораблі New Shepard 20 липня цього року.

Напарниками по польоту стануть брат Безоса Марк, 82-річна американська льотчиця Уоллі Фанк і невідомий, який за $28 мільйонів купив на аукціоні право відправитися в космос.

  • Virgin Galactic — перша у світі публічна компанія в галузі космічного туризму. У листопаді 2020 року компанія анонсувала, що в кінці першого кварталу 2021 року в космос на кораблі вирушить засновник корпорації Virgin Group Річард Бренсон, після чого запустять продаж квитків.