Речник Путіна заявив, що зустріч із Зеленським не готується. І прокоментував його слова про український прапор у Москві

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Речник Путіна заявив, що зустріч із Зеленським не готується. І прокоментував його слова про український прапор у Москві

Mikhail Svetlov / Getty Images

Спікер президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що підготовка зустрічі президентів РФ та України Володимира Путіна і Володимира Зеленського наразі не ведеться.

Про це він заявив під час спілкування із журналістами, цитує Інтерфакс. Журналісти попросили його прокоментувати останні «жорсткі» заяви Зеленського. Зокрема, Пєскова запитали, чи є актуальною зустріч на тлі таких заяв.

«Подібні заяви ніяк, напевно, не вкладаються у процес підготовки зустрічі. Навіть якщо абстрагуватися від таких невдалих, з нашої точки зору, заяв, субстантивно жодної підготовки не ведеться та жодних кроків у цьому плані не робиться», — сказав Пєсков.

Водночас речник Путіна пояснив, чому той називає українців і росіян «одним народом».

«Ми з вами [українцями] — один народ, але дві різні держави. Абсолютно так і є, це реальність, в якій ми існуємо. Після розпаду СРСР ми опинилися у двох різних державах. Кожна держава є суверенною, але ж народ все одно один», — сказав Пєсков.

Окрім цього, він відреагував на слова Зеленського про те, що якби росіяни й українці були одні народом, над будівлею Держдуми майорів би жовто-блакитний прапор, а у Москві ходили б гривні: «У нас немає бажання розмістити російський прапор в Україні. Ми з повагою ставимося до суверенності України. Але, звичайно, ми не можемо позитивно реагувати на слова президента Зеленського».

  • Президент Росії Володимир Путін під час прямої лінії не відповів на запитання про можливу зустріч з президентом України Володимиром Зеленським, мовляв, «Україна перебуває під зовнішнім впливом» і «всі питання вирішуються в Парижі та Вашингтоні».
  • Також він згадав український законопроєкт про корінні народи і провів паралелі з мордвою, де кілька груп говорять різною мовою, але все одно «вважають себе єдиним народом».
  • У відповідь на це Зеленський заявив, що питання щодо України вирішуються виключно в Україні та українською державою, а щодо «одного народу», то він відповів: «Неможливо одночасно говорити про «один народ» і відкрито захоплювати наші території та продовжувати бійню на Донбасі».