У США оголосили вирок поліцейському, який убив Джорджа Флойда

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Колишнього поліцейського Дерека Шовена, обвинуваченого в убивстві афроамериканця Джорджа Флойда засудили до 22,5 року увʼязнення. Хоча прокуратура просила дати йому 30 років вʼязниці.

Шовена визнали винним у вбивстві другого і третього ступеня та ненавмисному вбивстві другого ступеня, пише The Washington Post.

На засіданні суду правоохоронець висловив «співчуття» родині Джорджа Флойда.

Захист Шовена стверджує, що вбивство Флойда було помилкою, яка сталася через навички, яких обвинуваченого навчили в поліції.

Президент США Джо Байден назвав вирок таким, що відповідає скоєному. На думку експертів, за умови зразкової поведінки Шовена можуть звільнити достроково — після двох третин строку, тобто приблизно через 15 років.

  • Наприкінці березня у США розпочався суд над головним підозрюваним у вбивстві Джорджа Флойда, чия загибель призвела до масових протестів 25 травня 2020 року після появи відео, на якому працівник поліції душив коліном беззбройного афроамериканця, поки той не помер.
  • 11 березня підозрюваному в убивстві Джорджа Флойда працівнику поліції Дереку Шовену висунули нові звинувачення. Крім убивства другого ступеня, його також звинуватили в убивстві третього ступеня. Експерти кажуть, що нове звинувачення легше довести в суді, але воно тягне за собою менше покарання.
  • Влада Міннеаполісу виплатила $27 мільйонів сімʼї Джорджа Флойда для врегулювання цивільного позову щодо його вбивства.