Підозрюваному в убивстві Джорджа Флойда поліцейському висунули нове звинувачення

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Підозрюваному в убивстві Джорджа Флойда поліцейському висунули нове звинувачення

munshots / Unsplash

Проти поліцейського Дерека Шовена, якого підозрюють у вбивстві у Міннеаполісі афроамериканця Джорджа Флойда, висунули нові звинувачення. Вбивство Флойда викликало масові протести в США і по всьому світу.

Про це пише BBC.

Шовену вже висунули звинувачення у вбивстві другого ступеня. Тепер же йому додали звинувачення у вбивстві третього ступеня. Експерти кажуть, що нове звинувачення легше довести в суді, але воно тягне за собою й менше покарання.

Минулого року Шовену вже висували звинувачення у вбивстві третього ступеня, але тоді суд його відхилив. За першим звинуваченням Шовену загрожує до 40 років увʼязнення, за новим — до 25 років.

Щоб довести вбивство другого ступеня, пише видання, прокуратура повинна переконати присяжних у тому, що Шовен напав на Флойда і що напад став «істотним причинним фактором» смерті чоловіка. Вбивство третього ступеня вимагає від прокуратури довести, що Шовен проявив «безрозсудну зневагу до людського життя», але не зобовʼязує доводити, що дії поліцейського привели до смерті Флойда.

  • Протести в США спалахнули 25 травня 2020 року після появи відео, на якому поліцейський Дерек Шовен душив коліном беззбройного афроамериканця Джорджа Флойда, поки той не помер.
  • Демократи звинуватили президента Дональда Трампа в потуранні расизму, водночас республіканці і сам Трамп звинувачували анархістів і демократів. Під час протестів відбулося безліч зіткнень з поліцією і перестрілок, які призвели до жертв.
  • 7 жовтня 2020 року обвинуваченого в убивстві Джорджа Флойда Дерека Шовена відпустили під заставу в мільйон доларів. Де він взяв гроші на заставу — невідомо. Колишній поліцейський перебував під вартою з кінця травня 2020 року.