У Кабміні назвали країни, вʼїзд з яких можуть обмежити через поширення штаму «Дельта»

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Кабінет міністрів розглядає можливість обмежити в’їзд із країн, де поширюється новий коронавірусний штам «Дельта».

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, пише Інтерфакс.

«Ми на Кабміні розглядали можливість посилити контроль за людьми, які приїжджають з чотирьох країн — Великої Британії, Індії, РФ і Португалії, де найбільша циркуляція так званого вірусу «Дельта», — пояснив він.

За словами Ляшка, цей штам коронавірусу є більш заразним і значно швидше призводить до госпіталізації. У зв’язку з цим дуже швидко заповнюються лікарні.

Водночас міністр підкреслив, що наразі немає даних про появу штаму «Дельта» в Україні.

Згодом у МЗС рекомендували українцям не їхати в країни, де зафіксоване поширення штаму «Дельта».

«Тим громадянам, які наразі перебувають на території зазначених країн, рекомендується чітко дотримуватися протиепідемічних вимог та інструкцій представників компетентних органів країни перебування, невідкладно звертатися до місцевих медичних закладів у разі появи симптомів респіраторного захворювання, а також бути готовими до додаткових карантинних обмежень після прибуття в Україну», — підкреслили у відомстві.

  • У Всесвітній організації охорони здоровʼя заявляли, що штам коронавірусу «Дельта» стає домінуючим у світі.
  • Міністерство закордонних справ України та Міністерство охорони здоров’я мають підготувати пропозиції щодо того, чи треба встановлювати додатковий контроль та обмеження між Україною та країнами, де стрімко поширюється штам коронавірусу «Дельта».