Польські спецслужби звинуватили Росію у недавній кібератаці. Виконавець — хакерська група UNC1151

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Агентство внутрішньої безпеки Польщі та військова розвідка встановили причетність спецслужб Росії до недавньої кібератаки на польських політиків і діячів.

Про це повідомив представник польського міністра-координатора спецслужб Станіслав Зарин, передає Associated Press.

За атакою на пошту, облікові записи політиків і діячів стоїть хакерська група UNC1151. Саме її вважають виконавцем. У польських відомств є інформація, що група безпосередньо повʼязана зі спецслужбами РФ.

Зарин додав, що близько 100 з понад 4 тисяч акаунтів, які постраждали від кібератаки, належать колишнім і чинним членам уряду, парламентаріям і представникам адміністрації. Цей напад він назвав кампанією з дестабілізації Центральної Європи.

  • 10 червня стало відомо, що хакери зламали особисту електронну пошту глави канцелярії премʼєр-міністра Польщі та його дружини. Міхал Дворчик повідомив, що хакери також змогли проникнути на його акаунти в соцмережах. На його думку, до цього, імовірно, можуть бути причетні Росія чи Білорусь. Він зазначив, що викрадена з поштової скриньки інформація публікувалася в соцмережі Telegram.
  • Пізніше стало відомо, що в Польщі скликають закрите засідання Сейму. 18 червня уряд Польщі прямо звинуватив Росію в кібератаках.