Глава правлячої в Польщі партії звинуватив Росію в кібератаках на політиків

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Глава правлячої в Польщі партії звинуватив Росію в кібератаках на політиків

Émile Perron / Unsplash

Віцепремʼєр-міністр Польщі Ярослав Качинський звинуватив Росію у скоєнні масштабної кібератаки, під час якої постраждали політики різних рівнів.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

«Кібератаки зазнали найбільш важливі офіційні особи Польщі, міністри і депутати різних політичних поглядів», — заявив лідер правлячої партії «Закон і справедливість».

За словами Качинського, відповідна інформація була надана Агентством внутрішньої безпеки та Службою військової контррозвідки. В результаті аналізу, проведеного польськими відомствами і спецслужбами, було встановлено, що хакерську атаку здійснили з території Росії.

Однією з основних цілей нападу було завдати удару по польській громаді та дестабілізувати країну, заявив Качинський, закликавши поляків до обережності. За його словами, зараз триває збір доказів і ведуться розʼяснювальні роботи серед постраждалих і потенційних жертв кібератаки. Коли саме була здійснена кібератака, він не вказав.

  • 10 червня стало відомо, що хакери зламали особисту електронну пошту глави канцелярії премʼєр-міністра Польщі та його дружини. Міхал Дворчик повідомив, що хакери також змогли проникнути на його акаунти в соцмережах. На його думку, до цього, імовірно, можуть бути причетні Росія чи Білорусь. Він зазначив, що викрадена з поштової скриньки інформація публікувалася в російській соцмережі Telegram.
  • Пізніше стало відомо, що в Польщі скликають закрите засідання Сейму через хвилю кібератак, яких зазнала країна останнім часом.