Мустафу Найєма звільнили з «Укроборонпрому» після конфлікту довкола харківського заводу

Автор:
Костя Войтенко
Дата:
Мустафу Найєма звільнили з «Укроборонпрому» після конфлікту довкола харківського заводу

Facebook / Yuriy Husyev

Посаду заступника з управління активами «Укроборонпрому», на якій перебував колишній нардеп Мустафа Найєм, скоротили після його конфлікту з керівником концерну довкола Харківського авіаційного заводу. Сам Юрій Гусєв в інтерв’ю «Бабелю» відмовився пояснити причини звільнення Найєма.

Найєм працював у концерні з листопада 2019 року. Але наприкінці квітня 2021-го його посаду скоротили.

Гусєв і Найєм публічно причини звільнення досі не коментували, але, за інформацією «Бабеля», останній готував план оздоровлення підприємства, зокрема, з виплат боргів за зарплатою на Харківському авіаційному заводі, одному з найпроблемніших підприємств концерну. Гусєв призначив на підприємство нового директора, а питання зарплат і колективу все одно доручив Найєму. Гусєв і його заступник відкрито посварилися на нараді у керівника «Укроборонпрому». Після цього посаду Найєма скоротили, а всіх підлеглих передали заступнику з безпеки.

«Я свої кадрові рішення не коментую. Його посаду скасували в рамках оптимізації роботи нашої команди. З Мустафою я знайомий понад десять років і бажаю йому всього найкращого, але в нашій команді він не працює», — відповів Гусєв на запитання про звільнення Найєма.

Керівник «Укроборонпрому» також зауважив, що за час його роботи в концерні звільнили 10% персоналу в різних департаментах — приблизно 30 осіб із 300.

  • Мустафа Найєм — журналіст, був народним депутатом попереднього скликання Верховної Ради, у парламент потрапив за списком партії «Блок Петра Порошенка», у травні 2019 року вийшов із фракції БПП.