Заліщук, Лещенко та Найєм вийшли з фракції БПП

Дата:
Заліщук, Лещенко та Найєм вийшли з фракції БПП

Косарєв Олександр / УНІАН

Народні депутати Світлана Заліщук, Сергій Лещенко, Мустафа Найєм й Аркадій Корнацький вийшли зі складу групи БПП у парламенті. Про це на засіданні Ради оголосила перший віце-спікер Ірина Геращенко.

«У президию Верховної Ради надійшов ряд надзвичайно важливих заяв. Перша — згідно з поданими заявами і ст. 3 ч. 60 закону про регламент повідомляю про вихід народних депутатів України Світлани Заліщук, Аркадія Корнацького, Сергія Лещенка та Мустафи Найєма зі складу депутатської групи «Блок Петра Порошенка» у Верховній Раді», — повідомила Геращенко.

Вона також зазначила, що в Раді створене нове міжфракційне депутатське обʼєднання «Бізнес варта», співголовами якого стали нардепи Іван Мірошніченко та Сергій Лабазюк.

  • Заяву про вихід із фракції «Блок Петра Порошенка» Найєм написав ще у лютому. «Подав заяву про вихід із фракції БПП. Це формальність. Ми вже давно по різні боки ціннісних барикад. Останні події це лише підтвердили. Я прийшов у політику після революції і навіть формально не хочу бути повʼязаний з тими, хто відкрито очолює контрреволюцію», — пояснив Найєм.
  • Слідом за Найємом 28 лютого ще два депутати Верховної Ради — Світлана Заліщук і Сергій Лещенко — написали заяви про вихід із фракції БПП у парламенті.