«Відповідало вимогам». У Міноборони прокоментували закупівлі «старого дизеля» у компанії з орбіти Медведчука

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Міністерство оборони запевняє, що закуповувало «старий дизель» у компанії, пов’язаної із нардепом «Опозиційної платформи — За життя» Віктором Медведчуком, підозрюваним у держзраді, відповідно до закону, коштом державного бюджету за централізованими розрахунками.

Про це йдеться у відповіді міністерства, яке посилається на дані командування Сил логістики Збройних сил, на запит «Радіо Свобода».

«Паливо дизельне, яке закуповувалось протягом 2016 року, відповідало вимогам нормативних документів, випадків виходу з ладу озброєння та військової техніки Збройних сил України, пов’язаних із застосуванням зазначеного пального не зафіксовано», — додали у відомстві.

Також у Міноборони зазначили, що загалом у 2016 році за результатами процедур закупівель дизельного палива були укладені 13 договорів з ТОВ «Трейд Коммодіті»,​ ДП «​Прикарпатзахідтранс» та ТОВ «​Вог Аеро Джет».

  • 19 лютого РНБО ввела санкції проти 8 осіб (трьох українців, пʼятьох росіян) — серед них нардеп ОПзЖ Віктор Медведчук і його дружина Оксана Марченко (за фінансування тероризму). Того ж дня РНБО доручила повернути в держвласність нафтопродуктопровід «Самара — Західний напрямок», який опинився у власності компанії з орбіти Медведчука. Сам нардеп заперечує свою причетність.
  • Трубопровід заарештували, а вже 16 квітня він отримав нового управителя в особі компанії «Укртранснафта».
  • 5 травня НАБУ закінчило розслідування дій експерта у справі «труби Медведчука».
  • Журналісти Bihus.Info встановили, що після передачі «труби» швейцарській компанії International Trading Partners, в ній накопичилося дуже багато старого «консервованого» дизеля стандарту Євро-2. Його викупило Міністерство оборони, на документах стояв підпис тодішнього міністра оборони Степана Полторака.