ЄС відклав затвердження російської вакцини «Супутник V». Розробники вчасно не надали документи

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
ЄС відклав затвердження російської вакцини «Супутник V». Розробники вчасно не надали документи

Пресслужба уряду Казахстану

Затвердження Європейським Союзом російської вакцини проти коронавірусу «Супутник V» відклали через пропуск 10 червня крайнього терміну для подачі необхідних даних.

Про це повідомляє Reuters.

Одне з джерел, чиновник уряду Німеччини повідомив, що ненадання необхідних даних про клінічні випробування відкладає схвалення препарату щонайменше до вересня.

«Затвердження «Супутника» буде відкладено, імовірно, до вересня, можливо, навіть до кінця року», — сказав чиновник на умовах анонімності.

Водночас друге джерело повідомило, що Європейське агентство з нагляду за ліками (EMA) дало розробнику вакцини, російському інституту Гамалії, ще тиждень, щоб він надав необхідні дані.

Російський фонд прямих інвестицій (РФПІ) заявив, що перевірка вакцини йде за планом. «Усю інформацію про клінічні випробування вакцини «Супутник V» надали, а огляд GCP (загальна клінічна практика) завершений з позитивними відгуками Європейського агентства з лікарських засобів», — сказали в РФПИ.

  • 4 березня Євросоюз почав розгляд російської вакцини «Супутник V» у прискореному режимі. Однак в європейському регуляторі сумніваються в ефективності цієї вакцини. Там зазначають, що даних для її вивчення недостатньо, і називають препарат «російською рулеткою».
  • Медичний журнал The Lancet опублікував результати третьої фази випробувань препарату «Супутник V». Вакцина виявилася ефективною на 91,6%, раніше її творці заявляли про 95%.