У Novavax заявили про ефективність своєї вакцини проти «південноафриканського» штаму COVID-19

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Американська біотехнологічна компанія Novavax Inc заявила, що її вакцина NVX-CoV2373 показала імунну відповідь і захист від «південноафриканського» штаму COVID-19.

Про це пише Reuters.

Вакцина NVX-CoV2373 поки на стадіях випробувань і ще не отримала дозволу на використання в будь-якій країні.

У компанії заявили, що тестування сироватки крові 30 учасників проміжного випробування, які отримали обидві дози вакцини, виявило стійкі реакції антитіл на вихідну версію коронавірусу, а також на «британський» і «південноафриканський» штами. Реакція на другий варіант («Бета») була, проте, дещо меншою.

Європейське агентство з лікарських засобів почало безперервний огляд вакцини Novavax в лютому. Очікується, що дані основного дослідження в США і Мексиці будуть опубліковані в поточному кварталі.

  • У Novavax розраховують почати поставки своєї вакцини в липні-серпні цього року. Україна чекає в серпні першу партію вакцин від Novavax в 2 мільйони доз. Всього очікується 10 млн доз.
  • До кінця року Україна має отримати 42 мільйони доз вакцин. Так законтрактовано 34 мільйони доз вакцин: 20 мільйонів доз Pfizer, 10 мільйонів доз Novavax, 2 мільйони доз — AstraZeneca-Covishield, 1,9 мільйона доз вакцини CoronaVac. Окремо в межах міжнародної ініціативи COVAX очікується 8 мільйонів доз вакцин.