Данія готова надати Україні пів мільйона доз вакцини проти коронавірусу

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Уряд Данії готовий надати Україні 500 тисяч доз вакцини від коронавірусу для пришвидшення масової вакцинації населення.

Про це під час телефонної розмови з президентом Володимиром Зеленським заявив данський премʼєр-міністр Метте Фредеріксен, повідомляє ОП.

«Данія готова поставити в Україну 500 тисяч доз вакцини проти COVID-19», — наголошується в повідомленні.

Назва препарату або компанія-виробник не вказана.

Крім того, під час розмови Зеленський розповів премʼєр-міністру Данії про ситуацію на Донбасі і біля українських кордонів.

«Зберігається високий рівень загрози, оскільки від українських кордонів відведена тільки частина російських військ і важкого озброєння», — зазначив глава держави.

Сторони також обговорили практичну взаємодію з підтримки зусиль України на шляху до членства в НАТО і європейської інтеграції.

  • Національний план вакцинації від COVID-19 передбачає, що всіх українців прищеплять державним коштом. Цей план складається з пʼяти етапів. На останньому вакцинують усіх, хто не потрапляє до груп ризику.
  • 9 червня до України прибули 66 тисяч доз вакцини Pfizer-BioNTTech, які за кошти державного бюджету придбала міжнародна організація Crown Agents.
  • До кінця року Україна має отримати 42 мільйони доз вакцин. Так, законтрактовано 34 мільйони доз вакцин: 20 мільйонів доз Pfizer, 10 мільйонів доз Novavax, 2 мільйони доз — AstraZeneca-Covishield, 1,9 мільйона доз вакцини CoronaVac. Окремо в межах міжнародної ініціативи COVAX очікується 8 мільйонів доз вакцин.