УАФ хоче визнати гасла «Слава Україні» та «Героям слава» офіційними футбольними символами України

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

В Українській асоціації футболу хочуть визнати гасла «Слава Україні» та «Героям слава» офіційними футбольними символами України.

Про це у своєму Facebook написав очільник УАФ Андрій Павелко.

«Футбольні символи України, давно визнані усіма нашими вболівальниками та футбольною спільнотою загалом, мають бути захищені й увіковічені у футбольній традиції нашої держави. Тому виступив з ініціативою оперативно скликати онлайн-засідання Виконкому УАФ. Ми займаємо чітку позицію, яка уособлює глибоку синергію Української асоціації футболу, мільйонів наших вболівальників і футболістів збірної», — пояснив він.

За його словами, на ранок 11 червня він винесе на розгляд і голосування членів Виконкому УАФ два питання: про затвердження статусу гасел «Слава Україні» та «Героям слава» і про затвердження малого та великого гербів національних збірних (зображення карти України).

Також Павелко зазначив, що продовжує перемовини з УЄФА з приводу того, щоб не прибирати гасла з української форми на Євро-2020.

  • 6 червня збірна України з футболу презентувала нову форму, в якій вона зіграє на Чемпіонаті Європи 2020 року. На ній зображені контури України з окупованим Росією Кримом і вишиті написи «Слава Україні!» та «Героям Слава!».
  • У МЗС Росії та Держдумі буквально відразу ж обурилися. Росіяни вимагали заборонити форму, але УЄФА схвалила її.
  • Спочатку УЄФА заявила, що не має претензій до форми української збірної, проте вже 10 червня зобовʼязала УАФ прибрати з футболки гасло «Героям слава!». Там заявили, що воно має політичну забарвленість.