В Україні заборонили трансляцію телеканалу «Беларусь 24»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення заборонила трансляцію в Україні білоруського державного телеканалу «Білорусь 24».

Про це повідомляє пресслужба Нацради.

Підставою для вилучення телеканалу з переліку дозволених стали заборонені до трансляції в Україні твори та фільми за участю акторів, внесених до переліку осіб, які загрожують національній безпеці України.

Наприкінці травня Нацрада зафіксувала в ефірі телеканалу зневажливі висловлювання на адресу батальйону «Донбас (військове формування було названо «карательным батальоном»).

В іншому сюжеті за 22 травня під назвою «Зеленский отказал русским в праве считаться коренным народом» поширювалася недостовірна інформація. У повідомленні лунали звинувачення щодо відмови України на законодавчому рівні захищати права національних меншин через безпідставне ототожнення категорій «національна меншина» і «корінний народ».

Білорусь не є підписантом Європейської конвенції про транскордонне мовлення, а ретрансляція телепрограм «Беларусь 24» здійснювалася завдяки рішенню Нацради. «Таким чином, регуляторний орган ухвалив рішення про вилучення телеканалу «Беларусь 24» із переліку дозволених для ретрансляції», — пояснили у відомстві.

  • З початку серпня 2020 року громадяни Білорусі протестують проти переобрання президентом Олександра Лукашенка. Активні протести тривали з 9 до 11 серпня, коли силовики затримали найбільше людей. Багато з них були побиті й отримали покарання за рішенням суду. Понад 400 людей вже засуджені. 290 осіб у Білорусі визнані політичними вʼязнями.
  • Вчена рада Київського національного університету імені Шевченка позбавила самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка звання почесного доктора.