У деклараціях Порошенка, Дубінського та ще понад 90 депутатів автоматична система НАЗК виявила неточності. Тепер їх перевірять вручну

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Національне агентство з питань запобігання корупції почало перевіряти ще 98 декларацій, які комп’ютерна система логічного й арифметичного контролю визнала ризиковими.

Про це йдеться на сайті НАЗК.

З 1 червня система почала ранжувати декларації за оновленим рейтингом ризиків. Через автоматичну перевірку пройшло близько 950 тисяч декларацій.

Система порівнює відомості у розділах однієї декларації, а також з попередніми деклараціями особи, і на підставі цього аналізу визначає, чи є у декларації ризики, пов’язані з незаконними доходами або незадекларованим майном.

У результаті система формує рейтинг декларацій — від тих, що містять найбільше ризиків, до тих, у яких відсутні неточності.

За результатами аналізу НАЗК розпочало перевірку декларацій народних і місцевих депутатів. Серед них — Вадим Новинський, Григорій Суркіс, Петро та Марина Порошенки, Олександр Дубінський, Юлія Тимошенко, Тарас Козак, Олександр Скічко.

А також у списку декларацій з ризиками є колишній глава Офісу президента Андрій Богдан.

На проведення повної перевірки декларацій передбачено 120 календарних днів.