Сальвадор першим у світі визнав біткоїн платіжним засобом

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Сальвадор першим у світі визнав біткоїн платіжним засобом

QuoteInspector.com / Flickr

Парламент Сальвадору ухвалив закон, який офіційно визнав біткоїн платіжним засобом.

Про це повідомляє Twitter парламенту.

Як уточнює РБК, на створення інфраструктури, яка дозволить приймати платежі у криптовалюті, документ відводить три місяці. Приймання біткоїна до оплати стане обовʼязковим в країні. Президент Сальвадору Наїб Букеле підкреслив, що криптовалюта буде законним платіжним засобом нарівні з доларом США.

Також уряд планує створити офіційний криптогаманець і зберігатиме в ньому біткоїни на суму у $150 млн для трастового фонду на базі Банку розвитку Сальвадору, щоб гарантувати можливість автоматичного і миттєвого обміну криптовалюти на долар США. За словами Букеле, створення сучасної фінансової інфраструктури вже найближчим часом допоможе створити нові робочі місця.

Відповідно до закону, ціни в Сальвадорі можуть встановлюватися в біткоїнах, також у криптовалюті можна буде сплачувати податкові відрахування. Обмін біткоїна не оподатковуватиметься на приріст капіталу, при цьому обмінюватися на долари біткоїни будуть за ринковим курсом.

Водночас в бухгалтерських цілях в законі підкреслюється, що легалізація біткоїна не означає повну заміну долара США, долар, як і раніше, буде використовуватися в бухгалтерії як базова валюта.

  • В середині травня біткоїн впав до $35 245 — вартість криптовалюти обвалив Китай. Пекін заборонив фінансовим установам і платіжним компаніям надавати послуги, повʼязані з транзакціями з криптовалютою (зберігання і управління). Він також застеріг інвесторів від спекулятивної торгівлі ними.
  • У березні автовиробник Tesla почав приймати біткоїни у якості оплати за свої авто і продукцію.
  • Наприкінці лютого ринкова капіталізація криптовалюти Bitcoin перевищила $1 трильйон.