Ексзаступник секретаря РНБО Кривонос заявив, що його звільнили з ЗСУ

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Ексзаступник секретаря РНБО Кривонос заявив, що його звільнили з ЗСУ

Пресслужба Офісу президента України

Колишній заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони, колишній перший заступник командувача Сил спеціальних операцій Сергій Кривонос заявив, що його звільнили з лав Збройних сил.

Про це він повідомив у Facebook.

Кривонос наголосив, що його звільнили без рапорту, пояснивши, що «немає посад».

«Звільнений з лав Збройних сил України. Звільнений без рапорту. Служити державі хотів, але прислуговуватись не буду та не вмію. Тому і звільнили. Кажуть «немає посад». Хоча їх достатньо. Розумію, команда з Офісу президента», — заявив Кривонос.

Кривонос сказав, що його звільнення — це «початок нового етапу боротьби з реаліями того безладу, який існує в армії і державі».

«Наразі мене вже нічого не стримує, з урахуванням того, що супротивники застосовували нечесні і брудні прийоми. На війні дозволені всі прийоми», — написав він.

  • Нагадаємо, у грудні Кривонос розкритикував ідею Володимира Зеленського про масову мобілізацію жінок і чоловіків у разі нового нападу Росії з Криму. Він зазначив, що більшість українців не готові до цього ідеологічно й не навчені відповідно.
  • Після цього Зеленський звільнив Сергія Кривоноса з посади заступника секретаря РНБО. В Офісі президента тоді повідомили, що секретар РНБО Олексій Данілов зробив подання на звільнення Кривоноса «ще кілька місяців тому».