Зеленський звільнив генерала Кривоноса з РНБО

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Зеленський звільнив генерала Кривоноса з РНБО

Пресслужба Офісу президента України

Президент Володимир Зеленський звільнив з посади заступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони Сергія Кривоноса.

Про це йдеться в указі президента № 604/2020.

«Згідно з документом, Сергія Кривоноса направлено у розпорядження Міністерства оборони України», — зазначають в ОП.

  • Напередодні заступник секретаря Ради нацбезпеки Сергій Кривонос розкритикував ідею Володимира Зеленського про масову мобілізацію жінок і чоловіків у разі нового нападу Росії з Криму. Він зазначив, що більшість українців не готові до цього ідеологічно й не навчені відповідно. «Ми повинні розуміти, що, навіть мобілізувавши людей, ми їх повинні ще навчити. Тому що ми ж не воюємо мʼясом, не кидаємо людей десятками тисяч», — зазначив Кривонос.
  • Петро Порошенко 9 квітня 2019 року призначив заступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони Сергія Кривоноса головою Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю.
  • 30 листопада президент Володимир Зеленський своїм указом № 869/2019 звільнив заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони Сергія Кривоноса з посади виконувача обовʼязків голови міжвідомчої робочої групи з підготовки пропозицій щодо зміцнення обороноздатності держави. Також Зеленський вивів Кривоноса зі складу Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю.