В РНБО назвали «нереалістичною» ідею Зеленського масово мобілізувати жінок та чоловіків, якщо Росія нападе з Криму

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
В РНБО назвали «нереалістичною» ідею Зеленського масово мобілізувати жінок та чоловіків, якщо Росія нападе з Криму

Пресслужба Офісу президента України

Ідея президента Володимира Зеленського масово мобілізувати жінок і чоловіків у разі нового нападу Росії з Криму— нереалістична, бо більшість українців не готові до цього ідеологічно й не навчені відповідно.

Про це заступник секретаря Ради нацбезпеки Сергій Кривонос розповів в інтервʼю НВ.

«Це [оточення президента] розповідають президенту, що вони це спроможні зробити [масово мобілізувати жінок і чоловіків у разі нового нападу Росії]. А ми, які це пройшли і бачили це в своїх реаліях, — ми розуміємо, що навіть якщо теоретично ми зможемо мобілізувати жінок і чоловіків, — а чи навчені ці люди тримати зброю в руках? Ні. Чи люди ці хочуть це робити? Ні», — сказав Кривонос.

За його словами, держава повинна виховувати мобілізаційний резерв, зокрема, ідеологічно. Окрім цього, навіть у випадку мобілізації людей потрібно ще навчити. Як приклад, Кривонос навів вірменсько-азербайджанську війну за Нагірний Карабах.

«Вона показала, що невелика кількість особового складу у взаємодії з технікою при правильно спланованих операціях дозволяє досягти високих результатів. Тому величезна кількість мобілізованих людей не вирішить питання спроможності протидіяти ворогу», — пояснив заступник секретаря РНБО.

Нагадаємо, Зеленський в інтервʼю виданню «Фокус» заявив, що у випадку нападу Росії на Україну з боку тимчасово окупованого Криму «буде велика війна» і загальна мобілізація — чоловіків та жінок.