У ВООЗ стривожені через нестачу вакцин — щеплення у бідних країнах зриваються

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
У ВООЗ стривожені через нестачу вакцин — щеплення у бідних країнах зриваються

Jens Schlueter / Stringer / Getty Images

У Всесвітній організації з охорони здоров’я (ВООЗ) скаржаться на нестачу вакцин, через що зриваються поставки препаратів у бідні країни.

Про це розповів представник ВООЗ у Женеві Брюс Ейлвард, пише France 24.

За його словами, під загрозою опинилися ініціатива COVAX, яка безоплатно передає вакцини бідним країнам.

Він зазначив, що COVAX вже розподілила 80 мільйонів доз вакцин між 129 країнами. Але це на 200 мільйонів доз менше, аніж планувалося. У ВООЗ додали, що багаті країни погодилися передати ще 150 мільйонів доз, але цього все ще недостатньо.

«Ми готуємося до провалу, якщо не отримаємо дози раніше. Ми ще не на правильному шляху: у нас недостатньо доз, щоб змусити світ вийти з цієї ситуації. По-перше, дуже мало уваги приділяється періоду червень-липень, а це означає, що у нас тут все ще буде пробіл», — сказав Ейлвард.

Друга ж проблема полягає в тому, що до кінця року у ВООЗ хотіли провакцинувати щонайменше 30—40% усього населення світу. Для цього потрібно зробити щеплення ще щонайменше 250 мільйонам людей.

  • Глава Всесвітньої організації охорони здоровʼя (ВООЗ) Тедрос Адханом Гебреєсус заявив, що у найближчі місяці світ може взяти під контроль глобальну пандемію коронавірусу, якщо справедливо розподілить необхідні ресурси.