ВООЗ: Пандемію коронавірусу вдасться подолати до початку 2022 року

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Plastifikator x «Бабель»

Світову пандемію коронавірусу вдасться подолати до початку наступного року.

Про це в інтервʼю німецьким ЗМІ заявив керівник регіонального європейського бюро Всесвітньої організації охорони здоровʼя (ВООЗ) Ханс Клюге, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Через рік ми будемо знати набагато більше. Тому я виходжу з того, що пандемія мине до початку 2022 року. Це не означає, що вірус зникне. Але, сподіваюся, що обмежувальні заходи більше не будуть потрібні», — сказав він виданню Welt.

На його думку, у 2020 році про захворювання ще було відомо дуже мало, а в 2021 році пандемія продовжиться. Клюге також вважає, що жителям Європи поки рано розслаблятися. Попри наявність вакцини кампанії з вакцинації поки відбуваються повільно. Також Клюге вказав на небезпеку поширення «британського» штаму коронавірусу, який є більш заразним.

  • У серпні минулого року ВООЗ заявила, що очікує завершення пандемії коронавірусу менш ніж за два роки, і в цьому людству допоможуть сучасні технології.
  • З початку пандемії у світі коронавірусом заразилися 116 млн осіб. Ускладнення від хвороби призвели до смерті 2,57 млн, одужали — 65,4 млн жителів планети.