СБУ підозрює компанію підсанкційного Амірханяна в завдаванні збитків державі на 280 мільйонів гривень

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Служба безпеки України підозрює компанію «Первомайський спецкарʼєр», якою володіє подсанкційний бізнесмен Араік Амірханян, у завданні державі збитків на суму 280 мільйонів гривень.

Про це йдеться в релізі пресслужби СБУ.

За даними слідства, керівництво карʼєру 2 роки незаконно видобувало граніт після завершення дії відповідної держліцензії. При цьому порушувалися правила використання надр.

Під час візиту слідчих СБУ на спецкарʼєр керівнику підприємства, головному інженеру та ще одному співробітнику компанії повідомили про підозру в порушенні правил використання надр (ч. 4 ст. 240 КК). Фігурантам загрожує від 5 до 8 років позбавлення волі.

Вирішується питання про арешт спецтехніки, задіяної у видобутку.

  • Бізнесмен Амірханян з жовтня 2020 року перебуває у розшуку. У грудні 2020 роки йому повідомили про підозру у справі про хабар за ухилення від податків. Видання LB.ua повідомляло, що у квітні 2021 року президент Володимир Зеленський позбавив Амірханяна українського громадянства.
  • 16 квітня РНБО ввела санкції проти 12 контрабандистів. У списку був і Амірханян. 21 квітня Зеленський ввів ці санкції у дію.