Убивство Джорджа Флойда: прокуратура запросила для обвинуваченого 30 років увʼязнення

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Убивство Джорджа Флойда: прокуратура запросила для обвинуваченого 30 років увʼязнення

munshots / Unsplash

Федеральна прокуратура США запросила для поліцейського Дерека Шовена, обвинуваченого в убивстві афроамериканця Джорджа Флойда, 30 років увʼязнення.

Про це повідомляє BBC.

Вирок повинні оголосити 25 червня. При цьому захист Шовена стверджує, що вбивство Флойда було помилкою, яка сталася через навички, яких Шовена навчили в поліції.

Раніше суд ухвалив, що в убивстві Джорджа Флойда були обтяжуючі обставини, а це дозволяє засуджувати на термін понад 15 років, рекомендований державою.

Прокурори вимагають 30-річний термін для Шовена, заявивши, що він «належним чином врахує глибокий вплив вчинку підсудного на жертву, сімʼю жертви та суспільство». Адвокати просять про помʼякшення покарання. «Пан Шовен просить суд врахувати не тільки його каяття, але і його минуле, відсутність у нього кримінального минулого, його здатність пройти випробувальний термін і те, що він є продуктом «зламаної» системи», — заявив один з адвокатів.

  • Наприкінці березня у США розпочався суд над головним підозрюваним у вбивстві Джорджа Флойда, чия загибель призвела до масових протестів 25 травня 2020 року після появи відео, на якому працівник поліції душив коліном беззбройного афроамериканця, поки той не помер.
  • 11 березня підозрюваному в убивстві Джорджа Флойда працівнику поліції Дереку Шовену висунули нові звинувачення. Крім убивства другого ступеня, його також звинуватили в убивстві третього ступеня. Експерти кажуть, що нове звинувачення легше довести в суді, але воно тягне за собою менше покарання.
  • Влада Міннеаполісу виплатить $27 мільйонів сімʼї Джорджа Флойда для врегулювання цивільного позову щодо його вбивства.