Україна відправила до Індії літак із гуманітарною допомогою для протидії коронавірусу

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Україна в неділю, 30 травня, надіслала гуманітарну допомогу Індії для протидії наслідкам пандемії коронавірусу.

Про це повідомили у пресслужбі ДСНС.

«30 травня літак із гуманітарною допомогою для Індійської Республіки вилетів з Києва до Делі», — йдеться у повідомленні.

Як зазначається, перший рейс доправляє 184 кисневі концентратори. Другим рейсом передадуть ще 216 концентраторів.

Гуманітарний вантаж супроводжують рятувальники ДСНС.

  • Раніше президент України Володимир Зеленський підписав указ «Про надання гуманітарної допомоги Республіці Індія» через складну ситуацію з коронавірусом у країні.
  • В Індії різке зростання захворюваності на коронавірус почали фіксувати 5 квітня. Країна за загальною кількістю випадків у світі поступається тільки США, де зареєстрували понад 33 мільйони хворих. Індійська влада на тлі спалаху призупинила експорт препарату «Ремдесивір» і схвалила російську вакцину «Супутник V».
  • 1 травня в Індії зафіксували 401 993 нові випадки інфікування коронавірусом, що стало рекордом з початку пандемії. 8 травня в Індії зафіксували новий рекорд із добової смертності — померли 4 187 хворих.
  • Індія на другому місці у світі за кількістю інфікованих COVID-19. Із середини квітня і до 17 травня кількість нових хворих щодня перевищувала 300 тисяч людей. Це більше, ніж у будь-якій іншій країні світу.
  • Окрім цього, в Індії фіксують спалах рідкісного «чорного грибка», який виявляють у пацієнтів з коронавірусом.