«Він чітко і точно розуміє, що ніхто з нас не причетний». Антоненко заявив, що готовий зустрітися із Зеленським

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
«Він чітко і точно розуміє, що ніхто з нас не причетний». Антоненко заявив, що готовий зустрітися із Зеленським

Facebook / Андрій Антоненко

Фігурант справи про вбивство журналіста Павла Шеремета музикант Андрій Антоненко, який понад рік перебував під вартою, готовий зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським.

Про це він заявив в інтервʼю «Радио НВ».

«Якщо він захоче зі мною поспілкуватися, я залюбки з ним зустрінуся, тому що є про що поговорити. Стосовно того, що він спілкується з Яною, я думаю, що якби хтось із нас був до чогось причетний, таких листувань не було б», — наголосив Антоненко і зазначив, що наразі Зеленський не зв’язувався із ним.

Окрім цього, музикант вважає, що Зеленський «чітко і точно розуміє, що ніхто з нас не причетний до цієї жахливої справи».

«З моменту ганебного збіговиська на чолі з Аваковим він просто був необізнаний, його якимось чином втягнули. На пресконференції у липні 2019 року поліція показала йому матеріали справи. Він вийшов і сказав, що те, що він побачив, означає, що ось-ось буде результат. Що йому тоді показували, якщо тоді з мене і з Юлії Кузьменко були зняті прослуховування, і ні я, ні Юля не входили в коло підозрюваних?» — сказав він.

Також Антоненко розкритикував роботу міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та його заступника і нагадав, як Зеленський говорив, що «треба знайти не крайніх, а замовників».

«Скільки, на його думку, Аваков буде безрезультатно шукати замовників, чіпляти на непричетних людей справи, щоби вигнати його з посади міністра? Невідомо. І скільки часу ще йому відпущено, щоби дурити президента і народ, і чи він здатний узагалі когось відшукати разом зі своїм [Антоном] Геращенком?» — додав він.

Нагадаємо, раніше військова медсестра Яна Дугарь підтвердила, що листується із президентом Володимиром Зеленським.

  • 12 грудня 2019 року глава МВС Арсен Аваков повідомив про затримання підозрюваних у вбивстві журналіста Павла Шеремета. Згодом на брифінгу правоохоронці представили частину результатів слідства та назвали підозрюваних: військова медсестра Яна Дугарь, лікарка Юлія Кузьменко, музикант і працівник Сил спецоперацій Андрій Антоненко.
  • Згодом фігурантам справи змінили підозру. Андрій Антоненко тепер є не організатором вбивства, а виконавцем за попередньою змовою. Юлія Кузьменко теж є виконавцем, а Яна Дугарь — поплічником.
  • 22 травня 2020 року стало відомо, що поліція закінчила досудове розслідування у справі про вбивство Шеремета. 28 вересня суд присяжних почав розгляд справи по суті.
  • Дугарь від самого початку не посадили за ґрати, Юлію Кузьменко відпустили під домашній арешт через деякий час, а Антоненко просидів у СІЗО понад рік. Лише 30 квітня суд відпустив його під домашній арешт.