Вбивство Шеремета: Яна Дугарь підтвердила, що листується із Зеленським

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Вбивство Шеремета: Яна Дугарь підтвердила, що листується із Зеленським

Військова медсестра Яна Дугарь, яку слідство вважає пособником у вбивстві журналіста Павла Шеремета, підтвердила, що листується із президентом Володимиром Зеленським. Про це вона повідомила у Facebook.

«Мені надходить чимало запитань стосовно сьогоднішньої пресконференції президента Володимира Зеленського і того, що маю з ним пряме листування! Це дійсно так! Свого часу я довго шукала можливість знайти доступ до президента і зрештою його знайшла!» — зазначила Дугарь.

Вона пояснила, що їй важливо було донести свою історію, бачення і переживання від того, що відбувається з нею та двома іншими підозрюваними: лікаркою Юлією Кузьменко та військовим Андрієм Антоненком. Окремо Дугарь попросила поставитись із розумінням до приватності їхнього листування.

Президент Зеленський заявив, що спілкується із нею, під час пресконференції 20 травня і показав журналісту листування з нею.

Також президент зазначив, що глава МВС Арсен Аваков не може залишитися на своїй посаді, якщо суд присяжних виправдає цих трьох підозрюваних у вбивстві журналіста Шеремета.

«Доказів стовідсоткових ще немає, винні вони чи ні», — заявив Зеленський і не виключив того, що до вбивства Павла Шеремета причетні працівники СБУ.

  • 12 грудня 2019 року глава МВС Арсен Аваков повідомив про затримання підозрюваних у вбивстві журналіста Павла Шеремета. Згодом на брифінгу правоохоронці представили частину результатів слідства та назвали підозрюваних: військова медсестра Яна Дугарь, лікарка Юлія Кузьменко, музикант і працівник Сил спецоперацій Андрій Антоненко.
  • Згодом фігурантам справи змінили підозру. Андрій Антоненко тепер є не організатором вбивства, а виконавцем за попередньою змовою. Юлія Кузьменко теж є виконавцем, а Яна Дугарь — поплічником.
  • 22 травня 2020 року стало відомо, що поліція закінчила досудове розслідування у справі про вбивство Шеремета. 28 вересня суд присяжних почав розгляд справи по суті.