Мінськ направив восьми країнам ноти протесту через їхню заяву в ООН щодо Ryanair та Протасевича

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Pixabay

Офіційний Мінськ направив ноту протесту вісьмом країнам, які виступили із заявою щодо примусової посадки рейсу Ryanair і затримання опозиціонера Романа Протасевича.

Про це агентству РИА заявив глава постійного представництва Білорусі при ООН Валентин Рибаков.

Нота направлена ​​Естонії, Франції, Ірландії, Норвегії, Великій Британії, США, Бельгії та Німеччині. Причина — заява цих країн у Раді Безпеки ООН, у якій стверджується, що рейс Ryanair був примусово посаджений з вигаданих причин. Крім того, автори документа закликають звільнити затриманих Романа Протасевича і Софію Сапегу.

«На адресу всіх восьми держав, які зробили цю заяву, ми направили ноту протесту однакового змісту. В ній ми відзначили, що оприлюднення будь-яких думок і будь-яких оцінок цього інциденту до того, як проведено відповідне розслідування і отримані відповідні результати, є кричущим прикладом порушення [прав] суверенної держави-члена ООН», — заявив Рибаков.

Він закликав утриматись від будь-яких заяв до того, як проведуть розслідування інциденту. Нагадаємо, 27 травня Міжнародна організація цивільної авіації (ICAO) заявила, що починає розслідування ситуації з літаком Ryanair.