Facebook вирішила більше не видаляти пости про штучне походження коронавірусу

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Соціальна мережа Facebook зняла заборону на повідомлення про штучне походження коронавірусної хвороби.

Про це повідомляє ABC News.

«У світлі нинішніх розслідувань походження COVID-19 і консультацій з експертами у сфері охорони здоровʼя ми більше не видалятимемо з наших програм твердження про те, що вірус створила людина. Ми продовжуємо працювати з експертами в галузі охорони здоровʼя, щоб іти в ногу з мінливим характером пандемії, і регулярно оновлюємо нашу політику в міру того, як зʼявляються нові факти та тенденції», — заявив виданню представник Fаcebook.

Як зазначили в компанії, Facebook внесла зміни у свою політику після консультацій з «провідними організаціями охорони здоровʼя, включно з ВООЗ».

У лютому соцмережа включила до списку «хибних тверджень», які підлягали видаленню, «спростовані» заяви про COVID-19, зокрема про те, що він «створений штучно».

  • Президент США Джо Байден закликав розвідку подвоїти зусилля в розслідуванні причини виникнення коронавірусу і протягом 90 днів підготувати новий звіт.
  • Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) підготувала звіт про свій візит до Китаю, де її експерти намагалися встановити походження коронавірусу. Там вважають, що він передався людині від тварин. Найбільш ймовірним шляхом у ВООЗ вважають передачу коронавірусу людям від кажанів через якусь іншу тварину. При цьому зараження людей напряму від кажанів теж вважають можливим.
  • Вважається, що коронавірус уперше зʼявився на гуртовому ринку в місті Ухань у кінці 2019 року. Журналісти назвали першу людину з підтвердженим коронавірусом — це жінка, яка продавала креветки на ринку морепродуктів «Хуанань». 23 січня 2020 року Ухань став першим у світі містом, яке повністю ізолювали через спалах коронавірусу.