WSJ: Троє учених із лабораторії в Ухані за місяць до пандемії мали схожі на COVID симптоми та потрапили до лікарні

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Plastifikator x «Бабель»

Троє китайських учених з Інституту вірусології в Ухані в листопаді 2019 року одночасно сильно захворіли та мали схожі на COVID-19 симптоми. Вони навіть потрапили до лікарні.

Про це пише The Wall Street Journal з посиланням на дані американської розвідки.

Зазначається, що трьох учених госпіталізували в тяжкому стані. Вони мали симптоми, які були схожі як на COVID-19, так і на звичайне гостре респіраторне вірусне захворювання. Видання вважає, що ця інформація також свідчить про необхідність ретельно вивчити походження коронавірусу.

Зі схожими висновками виступив і Девід Ашер, колишній очільник групи Державного департаменту США, яка займалася походженням коронавірусу.

«Я дуже сумніваюся, що три людини в особливо захищених умовах лабораторії третього рівня, яка працює з коронавірусами, в один тиждень хворіють на ГРВІ, потрапляють до лікарні та це ніяк не повʼязано з коронавірусом», — заявив він.

У МЗС Китаю одразу ж зазначили, що Штати продовжують просувати теорію про витік коронавірусу з лабораторії. Там підкреслили, що інформація про хворих учених не відповідає дійсності.

  • Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) підготувала звіт про свій візит до Китаю, де її експерти намагалися встановити походження коронавірусу. Там вважають, що він передався людині від тварин. Найбільш ймовірним шляхом у ВООЗ вважають передачу коронавірусу людям від кажанів через якусь іншу тварину. При цьому зараження людей напряму від кажанів теж вважають можливим.
  • Вважається, що коронавірус уперше зʼявився на гуртовому ринку в місті Ухань у кінці 2019 року. Журналісти назвали першу людину з підтвердженим коронавірусом — це жінка, яка продавала креветки на ринку морепродуктів «Хуанань». 23 січня 2020 року Ухань став першим у світі містом, яке повністю ізолювали через спалах коронавірусу.