Соліста гурту Måneskin, який переміг на «Євробаченні», запідозрили у вживанні наркотиків. Він це заперечує і пройде тест

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Соліста гурту Måneskin, який переміг на «Євробаченні», запідозрили у вживанні наркотиків. Він це заперечує і пройде тест

EBU / ANDRES PUTTING

Соліста італійської групи Måneskin, яка перемогла на цьогорічному конкурсі «Євробачення», Даміано Давида деякі глядачі запідозрили у нібито вживанні наркотиків в прямому ефірі шоу. Виконавець відкидає звинувачення і добровільно пройде тест.

Про це йдеться у релізі Європейської мовної спілки (EBU), яка організовує «Євробачення».

На відео, яке поширюють у соцмережах, видно, що Давид, перебуваючи у грін-румі в очікуванні результатів голосування, нахилився до столу і зробив рух, який деякі глядачів розцінили, як вживання наркотиків. Що конкретно він зробив, не було видно, оскільки вид закривала велика чаша для пляшок з напоями.

Måneskin заперечує звинувачення. У гурті розповідають, що біля їхнього столу розбився стакан і музикант прибирав уламки. Сам EBU теж підтвердив, на тому місці справді знайшли розбите скло.

В EBU також стверджують, що Måneskin ще вчора ввечері просив організацію зробити тест на наркотики, щоб підтвердити його слова, але у спілки не було такої можливості. Тому, наголосили в EBU, Давид добровільно здасть тест після прибуття в Італію.

Наразі організатори «Євробачення» вивчають відеоматеріал і пізніше обіцяють надати додаткову інформацію. Які можуть бути санкції в разі підтвердження — в EBU не уточнюють.

  • Фінал пісенного конкурсу «Євробачення-2021» відбувся у Роттердамі напередодні. Переможець — гурт з Італії Måneskin — отримав 524 голоси. Україну представляв гурт Go_A, який отримав 364 голоси і посів 5 місце.