Офіс генпрокурора заочно повідомив про підозру «міністру культури ДНР»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Офіс генерального прокурора заочно повідомив «міністру культури ДНР» про підозру в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.

Про це повідомили у пресслужбі відомства.

Слідство встановило, що з червня 2015 року мешканець Донецька був на посадах від так званого першого заступника до «міністра культури ДНР».

«Підозрюваний забезпечує проведення заходів, спрямованих на інтеграцію тимчасово окупованих регіонів Донецької області до РФ і фактичну заборону української культури, мистецтва та кінематографії», — наголосили в Офісі генпрокурора.

За керівництва цього «міністра культури» з бібліотечного фонду вилучають твори українських авторів, публікації проукраїнські налаштованих громадян, а культурна спадщина Донеччини позиціонується як частина історії Росї.

В ОГП також зазначають, що через підконтрольні «міністерству» установи псевдопосадовець сприяє формуванню у місцевих мешканців думки про легітимність окупаційної влади та проводить політику злочинної героїзації представників не передбачених законом України збройних формувань.