Прокуратура оголосила підозру керівнику «міграційної служби ДНР» у примусовій паспортизації населення

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Прокуратура оголосила підозру керівнику «міграційної служби ДНР» у примусовій паспортизації населення

NurPhoto / NurPhoto via Getty Images

Прокуратура Донецької області заочно оголосила підозру одному з керівників «міграційної служби МВС ДНР» у примусовій паспортизації жителів окупованих територій.

Про це повідомляється на сторінці прокуратури у Facebook.

Заочну підозру оголосили «заступнику керівника міграційної служби МВС ДНР» у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України, порушенні законів та звичаїв війни..

Слідчі встановили, що з 2016 року посадовець псевдоміністерства примушував осіб, які працюють у гуманітарній, медичній та соціальних сферах, а також пенсіонерів отримувати «паспорт гражданина ДНР». У разі відмови, їм загрожує звільнення з роботи та позбавлення можливості оформлення пенсійних виплат.

За даними правозахисних організацій на тимчасово окупованій території Донеччини вже видали майже 700 тисяч таких паспортів.

  • У Міністерстві закордонних справ України з обуренням відреагували на заяву Центральної виборчої комісії Росії про наміри залучити до голосування на виборах до Держдуми восени жителів окупованих територій Донбасу, які мають російські паспорти.
  • В Кабміні раніше повідомили, що Росія видала понад 400 тисяч своїх паспортів на окупованому Донбасі, а також понад 2,5 млн в окупованому Криму.