Очільник ЦПК Шабунін відремонтував підпалений майже рік тому будинок. За цей час поліція не встановила ані виконавців, ані замовників

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Очільник ЦПК Шабунін відремонтував підпалений майже рік тому будинок. За цей час поліція не встановила ані виконавців, ані замовників

Olena Halushka / Twitter

Очільник Центру протидії корупції Віталій Шабунін повідомив, що відремонтував спалений будинок та повернувся до нього жити.

Про це він написав у своєму Facebook.

«Це був не найлегший час для родини: 10 переїздів, карантин, а потім ковід ушістьох в однокімнатній квартирі — все це разом — ще та «пригода». Найбільше шкода вкраденого часу. Особливо — в дітей і дружини, які протягом кількох місяців щодня проводили в дорозі по чотири години», — зазначив Шабунін.

Він також повідомив, що ще 10 місяців тому правоохоронці запевняли, що встановили підозрюваних у злочині і почнуть затримувати, але так жодних підозр і не оголосили.

  • Уранці 23 липня 2020 року Віталій Шабунін повідомив про підпал будинку — постраждалих немає. За його словами, за два тижні до того газова служба перевірила лічильник і всі зʼєднання.
  • За фактом пожежі в будинку Віталія Шабуніна поліція відкрила провадження за ч. 2 ст. 194 ККУ (умисне знищення або пошкодження майна).
  • Шабунін заявив, що вважає причиною підпалу будинку мовчання Зеленського щодо дискредитаційної кампанії стосовно антикорупційних органів.
  • У день пожежі співзасновниця ЦПК Дарія Каленюк повідомила, що на місці пожежі знайшли залишки вибухівки. У поліції Київщини це заперечували.