Глава ЦПК Шабунін оприлюднив експертизу щодо пожежі в його будинку: Спосіб підпалу залишав мінімальні шанси на порятунок людей

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Глава ЦПК Шабунін оприлюднив експертизу щодо пожежі в його будинку: Спосіб підпалу залишав мінімальні шанси на порятунок людей

Соколовська Інна / УНІАН

Керівник «Центру протидії корупції» Віталій Шабунін оприлюднив результати експертизи щодо пожежі в його будинку 23 липня. Висновки свідчать, що причиною став умисний підпал.

Про це активіст повідомив у Facebook.

Він наголосив, що підпал здійснили «у спосіб, який залишав мінімальні шанси на порятунок людей», а виконавців і замовників злочину досі не знайдено.

«Отримали висновки експертизи щодо мого будинку — 100% умисний підпал. Я не маю права розголошувати матеріали провадження Нацполіції, тож дуже прозоро натякну: до їхньої експертизи в мене претензій немає», — наголосив активіст.

У висновках експертизи вказують, що пожежа почалася з ґанку будинку. «Для виникнення стійкого полум’яного горіння був використаний інтенсифікатор процесу горіння, легкозаймиста рідина — бензин, дизельне паливо або гас», — зазначено в документі.

  • Уранці 23 липня Віталій Шабунін повідомив про підпал будинку — постраждалих немає. За його словами, два тижні тому газова служба перевірила лічильник і всі зʼєднання.
  • За фактом пожежі в будинку Віталія Шабуніна поліція відкрила провадження за ч. 2 ст. 194 ККУ (умисне знищення або пошкодження майна).
  • Шабунін заявив, що вважає причиною підпалу будинку мовчання Зеленського щодо дискредитаційної кампанії стосовно антикорупційних органів.
  • У день пожежі співзасновниця ЦПК Дарія Каленюк повідомила, що на місці пожежі знайшли залишки вибухівки. У поліції Київщини це заперечували.