Єрмак про зустріч Байдена та Зеленського: Є підстави вважати, що вона невдовзі відбудеться

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Голова Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що під час візиту державного секретаря США Тоні Блінкена до України обговорювалася можлива зустріч президентів Володимира Зеленського та Джо Байдена.

Про це пише пресслужба Офісу президента.

«Можу сказати: поки що немає конкретної дати зустрічі Володимира Зеленського та Джо Байдена, але є підстави вважати, що ця зустріч невдовзі відбудеться, оскільки є зацікавленість на високому рівні — і з боку українського президента, і ми почули від держсекретаря про таку зацікавленість з боку президента Байдена», — повідомив Єрмак.

За його словами, для цього є важлива подія — 30-річчя незалежності України. Тому Єрмак вважає, що вже цього року можна буде очікувати візит Байдена до України.

  • 2 квітня відбулася перша телефонна розмова Зеленського і Байдена. Президент США підтримав територіальну цілісність і суверенітет України та запевнив, що Штати не залишать Україну без підтримки.
  • США 15 квітня запровадили проти Росії нові санкції, що стосуються кібератаки на американські установи, анексії Криму та втручання у вибори. В МЗС Росії це назвали «деградацією двосторонніх відносин» і пригрозили розплатою.