На Донеччині зловмисники привласнили техніку іноземної компанії для будівництва доріг за 150 млн грн

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
На Донеччині зловмисники привласнили техніку іноземної компанії для будівництва доріг за 150 млн грн

Facebook / Національна поліція України

Поліція викрила групу зловмисників, які перереєстрували 29 одиниць техніки, яка належала іноземному інвестору і використовувалася для будівництва доріг. Її вартість складає понад 150 млн гривень.

Про це повідомляє пресслужба поліції.

Правоохоронці зʼясували, що зловмисники, серед яких — іноземні громадяни, підробили документи та здійснили перереєстрацію, привласнивши її.

Під час санкціонованих обшуків у Маріуполі поліцейські вилучили частину транспортних засобів. Провадження розслідується за ч. 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків), ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 3 ст. 191 (привласнення майна) та ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. За незаконні оборудки фігурантам загрожує покарання від 5 до 12 років позбавлення волі.

  • На початку квітня Державна фіскальна служба викрила підприємство, яке не сплатило податків на 18,6 мільйона гривень. Воно неодноразово ставало переможцем тендерів за програмою «Велике будівництво».
  • Колишній радник голови Офісу президента Ігор Уманський заявив, що гроші з Фонду боротьби з коронавірусом, виділені на будівництво доріг, привласнили шість компаній, які постійно виграють тендери у програмі «Велике будівництво». Усього йдеться про 36 млрд грн.