ДФС викрила на несплаті податків підприємство, яке неодноразово вигравало тендери у «Великому будівництві»

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Державна фіскальна служба викрила підприємство, яке не сплатило податків 18,6 мільйона гривень. Воно неодноразово ставало переможцем тендерів за програмою «Велике будівництво».

Про це пише пресслужба ДФС.

«З метою штучного завищення вартості робіт та подальшого отримання готівкових коштів (схема відкату) підприємство проводило безтоварні операції, при цьому лише документально відображаючи придбання ТМЦ [товарно-матеріальних цінностей], робіт, у іншого товариства, яке в свою чергу, здійснювало фінансово-господарські взаємовідносини з ризиковими СГД», — пояснили там.

Завдяки цьому підприємці сформували безпідставний податковий кредит з податку на додану вартість (ПДВ). Таким чином вони ухилилися від сплати податків на суму в понад 18 мільйонів гривень.

  • Володимир Зеленський заявив про план держави відремонтувати 6 500 км доріг до кінця року і протягом ще трьох років відреставрувати 150 історичних обʼєктів.
  • «Велике будівництво» — спільний проєкт президента та уряду, який передбачає будівництво доріг та обʼєктів інфраструктури. Проєкт втілюється на бюджетні кошти, кошти Державного фонду регіонального розвитку, а також кошти з місцевих бюджетів.