Зеленський: До кінця року відремонтують 6,5 тисячі км доріг

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Зеленський: До кінця року відремонтують 6,5 тисячі км доріг

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Президент України Володимир Зеленський заявив про мету держави відремонтувати 6,5 тис. км доріг до кінця року й протягом ще трьох років відреставрувати 150 історичних обʼєктів. Про це він заявив на всеукраїнському форумі «Україна 30. Інфраструктура».

«Ми не збираємося зупинятися в 2021 році. Наша мета [ремонт] 4,5 тисячі кілометрів державних і 2 тисяч кілометрів місцевих доріг», — сказав Зеленський.

Окрім цього, у рамках «Великої реставрації» у наступні три роки оновлять близько 150 обʼєктів по країні.

«Цього року ми почали програму «Велика реставрація». Йдеться про відновлення українських замків, музеїв, наших театрів, інших перлин нашої історичної і культурної спадщини. За три наступні роки буде відреставровано близько 150 таких обʼєктів по всій Україні», — додав президент.

Проєкт «Велике будівництво» — це президентська програма. Вона націлена на ремонт доріг, шкіл, дитячих садків, центрів екстреної медичної допомоги та стадіонів. У 2020 році відзвітували про побудову або ремонт:

  • 101 спортивного обʼєкта,
  • 158 мостів;
  • 4 056 км доріг державного значення;
  • 2 527 км доріг місцевого значення.

Міністр культури Олександр Ткаченко пояснював, що «Велика реставрація» має не тільки зберегти об’єкти культури, а й зробити їх самодостатніми, щоб вони могли заробляти більше коштів.