В Італії 81-річний чоловік має покинути острів Буделлі. Він його єдиний мешканець

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

В Італії 81-річний чоловік Мауро Боранді на вимогу влади має покинути острів Буделлі, на якому він жив з 1989 року. Про це повідомляє BBC.

«Я піду з надією, що у майбутньому Буделлі буде захищений так, як я захищав його 32 роки», — написав чоловік у Facebook.

Зараз, окрім пана Боранді, там мешкає безліч диких кролів, а також у острова є особливість — рожевий пісок.

Mauro Morandi / Facebook

Зазначимо, що до 2019 року Боранді активно вів сторінку у Twitter й публікував там пейзажі острова.

У 2020 році президент національного парку Ла-Маддалена Фабріціо Фоннесу повідомив CNN, що Моранді незаконно переобладнав свою хатину, колишню радіостанцію часів Другої світової війни. За те, щоб влада дозволила чоловіку залишитись на острові, навіть зібрали понад 70 тисяч підписів. Однак у неділю, 25 квітня, Моранді оголосив про своє рішення виїхати. Він переїде у невелику квартиру на сусідньому острові Ла-Маддалена: «Моє життя не сильно зміниться, я все ще побачу море».

Elena Giglia / Flickr

В інтервʼю у 2018 році колишній учитель фізкультури сказав, що «завжди був трохи бунтівником».

«Мені дуже набридло наше суспільство. Я вирішив переїхати на безлюдний острів у Полінезії, далеко від всіх цивілізацій. Я хотів почати нове життя поруч з природою», — розповідав він.

Почавши свою подорож по морю, він і кілька друзів висадилися на італійському архіпелазі Ла-Маддалена, де вони планували працювати і заробляти гроші, щоб фінансувати решту своїх подорожей. Але після прибуття на Буделлі у 1981 році і зустрічі зі стражем острова, який збирався піти у відставку, Моранді вирішив залишитися — і з тих пір він доглядає за островом і спілкується із туристами.

Острів Буделлі розташований за 7 км від північного узбережжя Сардинії. У 2013 році його продали на аукціоні за €2,94 мільйона. Новим власником острова став новозеландський підприємець, власник компанії у Швейцарії. Острів тоді виставили на продаж, адже збанкрутів його попередній власник — міланське агентство нерухомості. Однак Національний парк оскаржив в суді аукціон і після трьох років тяжб (у 2016 році) суд постановив, що спірний актив має бути переданий в управління Національному парку.

Elena Giglia / Flickr

На острові Буделлі не можна щось будувати та змінювати ті будівлі, що залишилися (три невеличкі приміщення).