Барбадос вводить нову візу, яка дозволить віддаленим працівникам перебувати на острові протягом року

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Барбадос вводить нову візу, яка дозволить віддаленим працівникам перебувати на острові протягом року

Cédric Frixon / Unsplash

Премʼєр-міністр Барбадосу Міа Моттлі минулого тижня заявила, що ця країна Карибського басейну планує ввести візу, яка дозволить відвідувачам залишатися на острові до року і працювати віддалено.

Про це пише Business Insider.

Моттлі сказала, що віза дозволить «людям приїжджати і працювати звідси віддалено, щоб їм не потрібно було залишатися в тих країнах, в яких вони знаходяться». Деталі і механізм видачі візи ще допрацьовуються урядом Барбадосу.

Ключова мета такого ходу — відновлення туристичної галузі. Оскільки короткострокові подорожі організувати складно, Барбадос планує видавати візи на рік, щоб туристи жили там і робили покупки на території Барбадосу.

  • 26 червня премʼєр-міністр заявила, що Барбадос планує знову відкритися для туристів з 12 липня. В цей день острів відновлює авіаперельоти.
  • До списку держав «червоної зони», що його розробив український МОЗ, увійшли ще чотири країни — Есватіні (країна в Південній Африці), Албанія, Болгарія і Чехія. Це означає, що після повернення з них потрібно обовʼязково пройти обсервацію.
  • Українським громадянам зараз відкрито вʼїзд до 23 країн світу, включно з країнами, куди потрібна віза і де встановлені певні карантинні обмеження.
  • Країни Європейського Союзу поки закриті для подорожей українців. Однак є вісім категорій громадян України, які можуть вʼїжджати в ЄС.