Дезінфекція та скринінг. Київ запровадив особливі вимоги до богослужінь у Вербну неділю та Великдень

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Дезінфекція та скринінг. Київ запровадив особливі вимоги до богослужінь у Вербну неділю та Великдень

Володимир Шуваєв / «Бабель»

Столична влада запровадила особливі вимоги до проведення релігійних заходів під час святкування Вербної неділі та Великодня.

Про це повідомив на брифінгу мер Києва Віталій Кличко.

За його словами, вранці в пʼятницю відбулося засідання міського штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, на якому були ухвалені особливі вимоги. Столична влада рекомендує керівникам церков і релігійних організацій проводити богослужіння в онлайн-режимі. Однак, якщо парафіяни підуть до церкви, необхідно дотримуватися суворих правил і обмежень.

«По-перше: храми повинні забезпечити дезінфекцію і провітрювання приміщень. По-друге: обмежити кількість відвідувачів з розрахунку одна людина на 10 квадратних метрів приміщення. По-третє: забезпечити температурний скринінг тих, хто братиме участь у богослужіннях. І, звичайно, масковий режим ніхто не скасовував!» — підкреслив мер.

Кличко додав, що напередодні міська влада зустрічалася з представниками всіх конфесій, яких закликали дотримуватися карантинних обмежень. Також мер очікує, що Всеукраїнська рада церков ухвалить правильне рішення про те, як проводити богослужіння, і як відбуватиметься освячення великодніх кошиків.

Також він нагадав, що ситуація із захворюваністю на коронавірус в Києві залишається складною, і закликав усіх киян провести свята в колі сімʼї, не збиратися великими компаніями та не йти в місця великого скупчення людей.